Derfor har din krop brug for vand

Kvinna som dricker vatten

At vand er vigtigt for os mennesker er noget, vi alle kender til. Men hvorfor behøver din krop egentlig vand? Nedenfor finder du fem grunde til, hvorfor vand er vigtigt for kroppens funktioner:

1. Hjernen – Eftersom din hjerne består af mere end 85% vand, påvirkes du af ikke at have den rette væskebalance i kroppen. Dehydrering resulterer nemlig i en svækkelse af hjernens arbejdskraft. Dette viser sig f.eks. ved hovedpine, dårlig koncentration samt at din korttidshukommelse svækkes.
2. Lungerne – Dine lunger består af 80% vand og du har derfor brug for vand for at kunne ånde. Hver dag mister vi mellem 0,5 og 1 liter vand bare ved at ånde.
3. Blodet – Blodet består af 95% vand og det transporterer alle de vigtige makro og mikro næringsstoffer, som dine celler har brug for. Dehydrering kan ligefrem føre til øget blodtryk, da kroppen ikke kan regulere blodtrykket korrekt.
4. Huden – Huden, som er kroppens største organ, består af 70% vand. Vi mister en del af dette vand hver dag via fordampning. Når du ikke drikker nok vand for at kompensere for dette, kan huden nemt komme til at føles tør. Ved at drikke tilstrækkeligt med vand hjælper du med at holde huden fugtig indefra.
5. Nyrerne – dine nyrer består af 80% vand. Deres funktion er at fjerne affaldsstoffer fra kroppen, som er opløst i vandet. Ved dehydrering har nyrerne altså ikke tilstrækkeligt med vand i sig til at kunne håndtere affaldsstofferne på en effektiv måde. Dette kan skade nyrerne.

En hemsida från Basunera