I september 2018 skulle indbyggerne i Mørkholt og Gårslev, Vejle kommune koge deres drikkevand.

Problemerne med den danske vandkvalitet er steget de seneste 15 år. Det er i dag mere almindeligt, at der kommer anbefalinger om kogning af drikkevand. I Danmark er det især brugen af sprøjtemidler og gødning i landbruget samt udledning af kemikalier og organiske stoffer fra industri og private husholdninger, der kan påvirke drikkevandet.

At drikke forurenet vand, kan føre til helbredsgener i tarm- og mave. Derfor er det vigtigt, at vi kan sikre rent vand.

UV-stråling renser

Brugen af ​​UV-lys til vandrensning har været kendt i årtier, lyset ødelægger bakteriens DNA-strukturer, hvilket forhindrer deres reproduktionsevne. Det er en unik måde at rense vandet på, da der ikke anvendes kemikalier. Dette gør ultraviolet stråling meget miljøvenlig og er desuden en energieffektiv måde at holde sit vand fri for bakterier og virus.

UV-LED nanoteknologi er løsningen

Vi arbejder med firmaet Watersprint og installerer deres vandrensningssystemer i vores vanddispensere.

Watersprint er udviklet på baggrund af den blå LED-teknologi. En ny banebrydende udvikling. De tre Japanske forskere der opfandt den Blå LED-teknologi fik tildelt Nobel prisen i fysik 2014.

Vandsprints produkter kører ved 12 volt og forbruger kun 10 W, mens de renser vandet. Når de ikke renser vand, forbruges de ikke noget, da lysdioderne slukker. Dette medfører besparelser på op til 98% i forhold til produkter baseret på UV-lysstofrør.

 

Fakta om UV lys til vandrensning:

UV-lyset stopper bakteriens evne til at reproducere

Ud over rensningen bevarer vandet sin kvalitet.

Helt fri for kemikalier

Lave omkostninger i forhold til andre rensningsprocesser

Gymnasiet Vipan i Lund:

Gymnasiet Vipan i Lund har installeret Watersprint-systemet i alle sine vanddispensere.

“Med de garantier, som Watersprint’s system giver, synes vi det var en billig måde at sikre vandkvaliteten til vores elever. Det er sket to gange for nylig, at der i Lund har været problemer med vandet.  Nu kan vi garantere rent vand til vores elever, det føler jeg er beroligende. ”

– Leder på Gymnasiet Vipan, Lund


En hemsida från Basunera